woensdag 8 juli 2015

Mannen mannen wat 'n weer...

De temperaturen van de voorbije week zijn toch niet te onderschatten geweest.  Tijdens de hittegolf die ons teisterde, stopten de baardagamen met eten, en ook de andere dieren hadden het zwaar.
Voor baardagamen is het niet ongewoon dat ze bij extreme temperaturen in 'zomerrust' gaan. In AustraliĆ«, waar ze oorspronkelijk vandaan komen, doen ze dat zo'n 8 weken per jaar, tijdens de heetste periode van de zomer.  Dan zijn er toch haast geen insecten te vinden en je kan ze geen ongelijk geven.  Wij kwamen ook voor geen meter vooruit onder die hitte!
Boy lag hele dagen te hijgen en te puffen tot we 'm van grote miserie maar hebben voorzien van zijn eigen persoonlijke cooling mat, en de katten lieten zich hele dagen amper zien.
De enige die geen last van de hitte leken te hebben zijn de schildpadden geweest.
De paardjes hebben we ook maar even van de wei gehaald.  De combinatie onweer en eigenlijk bijna geen gras meer zou wel 'ns tot een ontsnappingspoging kunnen leiden en dat willen we natuurlijk niet.  Nu heeft de weide rust om weer wat in te groeien, en worden wij weer elke morgend begroet door een hinnikende Figo die hoopt op wat lekkers!
De hitte sloopte zelfs het fototoestel, maar we hebben 'n nieuwe, geniet maar mee:

Sjors on the lookout for food

Dreamy Bailey

Shadow beardies

Gary on the rocks

Reflecting Alan

Larry's mesmerizing gaze

Lorry hunting in stealth mode

Little friends

A happy little Rafke

Naughty Becky looking for trouble

So you thought Kooka was just green? 

Kooka and Noukie, sneaking kisses through the bars


Heat struck big Boy


Zijn ze niet prachtig?  Huis vol leven, heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten