dinsdag 18 augustus 2015

Volzet... of toch nog niet....

Jullie hoorden het al meerdere keren.  Nu kan er echt niks meer bij.  Tot we verhuisd zijn blijft het zoals het is....  En jullie horen mij nu vast ook weer op mijn kousenvoetjes afkomen getrippeld...
We hebben twee nieuwe bewoners.  Vladimir en Varazdina, valkparkiet.  En ja, het ging eigenlijk niet meer, maar we hadden nog 'n kooitje en..  ze konden niet bij hun eigenaar blijven.  Daar woonden ze in een buitenvolière maar ze vliegen niet.  Varazdina is 'n dame op leeftijd en Vladimir heeft ooit 'n vleugeltje gebroken.  En om daar dan hele dagen op de grond te zitten....  Dat konden we dan ook niet over ons hart krijgen.  Dus vroegen we of we zo mochten gaan ophalen.  En nu zijn ze thuis.  In 'n huis vol andere diertjes. Onmiddellijk verwelkomt door Noukie die niet meer gezwegen heeft sindsdien.  Niet dat ze anders zwijgt.  Ze wonen nu naast Maja, dan is die ook niet zo alleen.











Noukie welkomstcomité, geef toe, aan zo'n schattig snoetje kan je toch niets weigeren?



En Victor?  Die is er helemaal ondersteboven van.  Ze houden niet zo van de vogeltjes, onze padden, laat het in de natuur 'n vijand van hen zijn en dan kan je't ze niet kwalijk nemen natuurlijk ! 

Tijger zit voorlopig nog steeds in benchrust.  Volgende week mag hij terug naar het ziekenhuis waar ze gaan beslissen of de heupkop eraf moet ja dan neen.  Wij hebben zo'n donkergrijs vermoeden van wel omdat hij er toch echt lijkt last van te hebben.  Hoewel hij kan staan en stappen, valt hij regelmatig om omdat zijn heup niet meedraait wanneer hij dat wilt.  We helpen hem zoveel mogelijk met poetsen en kroelen en hij krijgt nog steeds alle dagen massa's aandacht om te compenseren voor de moeilijke dagen op 'n vierkante meter in het kooitje.  Buiten wordt hij inmiddels goed vervangen door het kleinste katteke.  Othello jaagt dat het een lieve lust is, en is overal wel terug te vinden met 'n muisje of 'n vogeltje dat ze uit ergens uit het gras heeft geplukt.


Maar we kijken wel met zijn allen uit naar de verhuis nu.  Met Vladimir en Varazdina erbij is er geen plekje meer op de benedenverdieping waar geen diertje woont.  Nog even tandjes bijten voor ons allemaal en dan ruimte, rust en regelmaat.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten