zondag 26 april 2015

De grote verhuis

Nee, niet de onze, nog niet in ieder geval.  Sjors en Co zijn verhuisd en Sjerrie woont er nu ook bij. Omdat de geelbuikjes zo snel aan het groeien zijn hadden ze echt een ruimer verblijf nodig. Het is een fabeltje dat schildpadden niet groter worden dan hun behuizing en Sjors,Sjuul en Sjefke zijn er het levende bewijs van! Daarenboven zakten ze door hun eiland.... Met vier (Sjaach niet vergeten) op een drijvend plateau bleek een te zware belasting. 

Dan maar n ander huisje. En sinds die kleine Sjerrie helemaal alleen zat hebben we die ook in de groep geïntroduceerd.  Zolang schildpadden ongeveer dezelfde grootte hebben kunnen ze samen (en dezelfde leefomstandigheden 
natuurlijk ) van het ogenblik dat een schildpad twee keer de schildlengte heeft van een andere schildpad wordt het gevaarlijk en gaan ze elkaar aanvallen.  Sjerrie gaat niet veel meer groeien, maar we hopen dat zodra Sjors en Co te groot worden, dat Sjimmie en Sjakie groot genoeg zijn. Dan kunnen die weer samen.  
Het is niet altijd gemakkelijk om een evenwicht te houden in alle verblijven, maar het is wel heel mooi om te zien als zo een nieuw habitat is afgewerkt. En de 'Sjildpadden' ? Die genieten ten volle van hun extra zwem en zonnebad ruimte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten