woensdag 8 april 2015

Rat-A-Plan


Hier zijn ze dan !

De kroost van Rythm en Rebel.
Negen schatjes van ratjes.  Intussen zitten de heren en dames niet meer bij elkaar.  De mannetjes zijn immers nu al geslachtsrijp en kunnen dus voor 'n nieuw nestje zorgen.  En dat zou nefast zijn voor Rythm haar heupjes.  Het zijn zo'n prachtige diertjes!  Aardig, intelligent en met een bijzonder hoge aaibaarheidsfactor. 
Spijtig dat negen 'n beetje veel is om te houden.  Hoewel we graag willen dat er zowel bij Rythm als bij Rebel één kleintje kan blijven, zijn we op zoek naar een thuis voor de rest van de bende.
Als er iemand interesse moest hebben horen we het graag.  Ondanks de vooroordelen die er tegen deze diertjes bestaan, zijn het echt wel ideale huisdiertjes.  Ze zijn slim, wassen zichzelf dagelijks, zijn zindelijk (zelfs te trainen om op 'n wc'tje te gaan) knuffelen graag en houden van gezelschap.  Ze zijn niet te groot, ze worden niet te oud en ze zijn goedkoop en gemakkelijk in onderhoud.  Dagelijks een beetje eten en één maal per week het wc'tje schoonmaken (of het hoekje waar ze steeds hun behoefte doen). Daarenboven kan je ze laten wennen aan jouw dagritme.  Tegenover hamsters die nachtdiertjes blijven, passen ratjes zich aan.  Enige waar ze niet goed tegen kunnen is eenzaamheid.  Ze houden van gezelschap en zijn nog socialer naar hun baasje toe als ze met twee samenleven ipv alleen.  Maar als je er genoeg tijd voor hebt, kan alleen natuurlijk ook altijd.
Intussentijd genieten wij er gewoon van.  En Rythm en Rebel natuurlijk ook,  die zijn helemaal in de wolken met hun kroost!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten