dinsdag 26 januari 2016

Heb jij Sarah al gezien?

Ze zeggen het als je een gezegende leeftijd haalt, maar wat als je Sarah in huis haalt?
Er is namelijk een bewoner bijgekomen. Sarah is een vierjarige boa constrictor met Duitse roots. De eigenaar was vaak van huis voor zijn job en de rest van het gezin was een beetje huiverachtig om Sarah van de nodige zorgen te voorzien. Wij waren natuurlijk maar al te blij om deze lieverd een thuis te geven.
Inmiddels is ze een paar dagen hier en ze voelt zich al helemaal thuis.  Het helpt natuurlijk dat ze met haar terrarium is kunnen verhuizen, dat beperkt toch steeds de stress.  Ze heeft haar eerste hapje al gegeten en is al gaan zwemmen in de waterbak, 

We vermoeden dat ze deel uitmaakt van de ondersoort "imperator" wat haar oorspronkelijke verspreidingsgebied Nicaragua maakt. Boa Constrictor betekent overigens letterlijk "grote slang die wurgt" en dat is meteen een mooie omschrijving voor Sarah ook. Ze is groot, en weet hoe ze moet jagen.  Al is ze nog niet op volle lengte. We verwachten maximum drie meter, dus ze heeft met haar meter zeventig nog wel wat centimetertjes te gaan. Maar ze is nog jong natuurlijk, in het wild haalt een boa al de 20, in gevangenschap kunnen ze dat nog verdubbelen.
In de Inca cultuur maakt deze slang deel uit van de drie heilige dieren, en ook de inheemse bevolking aanbidt deze sierlijke slang.  En zij niet alleen, ook wij zijn weer helemaal in de ban van dit mooie dier.
Welkom Sarah in ons slangenparadijsje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten