donderdag 26 februari 2015

Al die willen ter kaaaaap'ren varen moeten ... baardjes zijn!

Bollie, Billie en Balthazar

Woensdagavond maar toch maar op stap.  Drie baardjes zoeken een nieuwe thuis.  De eigenaar kan het niet meer bekostigen, in deze crisistijden is het onderhoud van deze diertjes natuurlijk niet te onderschatten.  De lampen, het eten...  En ze eten je echt de oren van het hoofd, zoveel is duidelijk.
Het gaat om een koppeltje en dan nog een kleintje.  Het kleintje zat er nog maar net bij, maar mocht niet eten van de grote twee.  Reptielen zijn niet erg aardig voor elkaar, en al helemaal niet voor kleinere dieren.  We zijn al blij dat ze nog geen teentjes mist.  Met het kleintje in de hand naar huis.

De terraria worden ook regelmatig grondig getest als er nieuwe dieren toekomen.  Testteam Othello - Filoe is er weer helemaal klaar voor.......
Eens de huisvesting goedgekeurd en vrijgemaakt van katachtigen kunnen Billie en Bollie hun intrek maken.

Voor Balthazar hebben we dan maar meteen een ander verblijf ingericht zodat hij ook zou kunnen eten.
Kleine baardagamen vergen ook wat extra aandacht.  Hoe kleiner ze zijn, hoe meer dierlijk voedsel ze nog eten, eens ze groter en ouder worden eten ze veel meer plantaardig voedsel.  Toch is het belangrijk om groenten en bloemetjes al op heel jonge leeftijd aan te bieden zodat ze gewoon zijn om alles te eten.













Baardagamen zijn ook echte acrobaten.  Ze klimmen erg graag en als ze de kans hebben, slapen ze graag in takken op een hoogte.  Ook Balthazar heeft al een takje in zijn verblijf, en hij maakt er gretig gebruik van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten