zaterdag 7 februari 2015

Muurgekko's

Maurice en Mariette

Er zijn heel aardige mensen op de wereld.  Dat mochten we vandaag nog eens meemaken.
Een heel vriendelijke familie die ging stoppen met hun reptielenhobby boodt ons een heel assortiment gratis terraria aan. Dat konden we natuurlijk niet laten schieten.  Johnny en Tonio meteen met de grote middelen (lees paardentrailer) tot daar en toch wel een bakje of tien mee mogen nemen.  Tot onze grote verassing had één van de bakjes nog bewoners.  Twee grappige muurgekko's.  We hebben ze Maurice en Mariette genoemd.  
Spijtig genoeg hadden Maurice en Mariette een beetje last van wat ongenode gasten.  Mijten.  Mijten komen wel vaker voor bij reptielen.  Het zijn hardnekkige kleine spinachtigen die zich voeden met het bloed van hun gastheer.  In dit geval, de gekko's.  
rode bolletjes zijn de mijten
Behalve het feit dat ze lastig te bestrijden zijn, zijn ze ook nog gevaarlijk voor de diertjes. Niet alleen de gekko's zelf, maar alle andere reptielen die we momenteel huisvesten.
Voorlopig zitten M&M in een quarantainebakje waar ze besproeid worden met antimijt product van bij de dierenarts.

Verder zijn ze beiden gezond en eten goed.  Gezien het nachtdieren zijn, zien we ze niet vaak, maar af en toe hangen ze eens ondersteboven aan het plafond van hun verblijf. Met de hechtlamellen aan hun teentjes kan je ze op de gekste plekken tegenkomen.  Prachtige diertjes weeral.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten