maandag 30 maart 2015

Luipaardgekko's (3)

Lorry doet het goed, Larry springt uit zijn vel

Lorry riding shotgun to the vet

Vervolgafspraak bij de dierenarts vandaag.  We hebben alle dagen flink ons badje gehad, en zalf gesmeerd, en dwangvoeding als het nodig was.  De laaste dagen eet hij alweer zelf en begint ook stilaan terug te jagen.  Zijn ogen zijn open, en naar onze mening, ziet hij er beter uit.....
En dat wordt ook bevestigd door de dierenarts.  Zijn pootje komt in orde op voorwaarde dat we blijven zalf smeren en badjes voorzien, en de oogjes zijn allebei helder en open.  Daarnaast is hij beginnen vervellen.  En dat is een heel goed teken.  Hij probeert namelijk zelf zo snel mogelijk zijn huid weer gaaf te krijgen, en als hij de kracht heeft om te vervellen, heeft hij ook de kracht om zelfstandig te eten, te jagen, en te overleven.  Hij bleek zelfs 4 grammetjes aangekomen te zijn.  Dat lijkt niet veel, maar voor een diertje van 20 gram is het wel maar liefst 20% van zijn gewicht dat er is bijgekomen.  Zijn staart ziet er ook al weer wat voller uit.  En dat is belangrijk voor een luipaardgekko.  Ze gebruiken die staart immers een beetje zoals een kameel zijn bulten.  Ze slaan er vetreserves in op voor als het wat minder gaat.  Niet dat ze hier vaak zonder eten zullen zitten, maar het feit alleen dat hij reserves kan opslaan, wil toch zeggen dat hij daarnaast voldoende voedingsstoffen ter beschikking heeft.
Voorlopig blijven badderen dus, en zalf smeren, maar we weten nu toch al zeker dat hij al zijn pootjes mag houden.  Goed gedaan Lorry!

Larry is ook aan een vervellingsronde begonnen, en ook dat is goed nieuws.  De meeste reptielen eten na een verhuis een paar dagen niet, beginnen dan te eten, en gaan prompt de week erna vervellen.  Alsof een nieuwe thuis een nieuw velletje vereist!  Maar al bij al is het natuurlijk heel erg bemoedigend, want het wilt wel zeggen dat ook Larry zich helemaal thuis voelt.
Today I'm going to be super lazy,
which is like normal lazy but I'm also wearing a cape...




1 opmerking:

  1. Welke dwangvoeding heeft u?
    Mijn gekko is ondervoed en moet dringend eten!

    BeantwoordenVerwijderen