vrijdag 23 januari 2015

Blauwtongskink

Blue

Vandaag nog een aan-huis-levering. We heten Blue welkom.  Blue is een volwassen blauwtongskink van onbekende leeftijd.  De eigenaar had teveel werk met alle dieren die hij al had, en was blij te zien dat er voor Blue een warme thuis werd aangeboden.

Na een kort onderzoekje moesten we vaststellen dat Blue aan de dikke kant was.  Iets wat vrij veel voor komt bij Skinken omdat ze graag eten en niet graag bewegen.  Nestratten uit den boze dus, als we leverproblemen willen vermijden.  Ergens toch een verademing, Rythm is intussen wel drachtig, maar we hoeven die kleine wezentjes niet als voer te gebruiken, voor de agamen hadden we ook al rood licht gekregen van de dierenarts.  
Verder is Blue gezond en is zelfs nog in het bezit van de meeste van zijn teentjes.  Want dat is nog een eigenschap van blauwtongskinken.  Ze breken gemakkelijk teentjes als ze hun gewicht op de kleine slecht ontwikkelde pootjes zetten.  En eens een gebroken teentje, is de stap naar afsterven heel dicht in de buurt.  
Het geslacht van Blue is quasi niet te ontdekken.  Skinken hebben weinig uiterlijke geslachtskenmerken en zelfs voor het meest getrainde oog is het vaak onmogelijk te zeggen of het een vrouwtje dan wel een mannetje is.  Zoals alle blauwtongskinken is Blue gek van vannillevla en wil voorlopig ook niets anders eten.  We zullen stilaan wel beginnen met het introduceren van wat gezondere alternatieven.  Zo komt hij natuurlijk nooit van dat overgewicht af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten